۱۶ بهمن ۱۳۹۸، ۹:۱۲

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

۶۱هزارهکتار اراضی آذربایجان غربی به سیستم نوین آبیاری مجهز می شود

۶۱هزارهکتار اراضی آذربایجان غربی به سیستم نوین آبیاری مجهز می شود

ارومیه – رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: از محل اعتبارات مهار آب رودخانه های مرزی در حدود ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار از اراضی استان به سیستم نوین آبیاری تجهیز می شود.

رسول جلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از سال ۹۴ طرح مهار آب‌های مرزی در استان‌های مرزی کشور آغاز شده است افزود: آذربایجان غربی بعد از خوزستان دومین استان کشور در زمینه اجرای طرح مهار آب‌های مرزی است و این طرح در دو حوزه رودخانه زاب در سطح ۱۲ هزار هکتار و رودخانه ارس در سطح ۴۸ هزار هکتار در مناطق تحت پوشش شهرستان‌های استان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه این طرح هم اکنون بالای ۹۴.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزود: این طرح قرار بود تا پایان سال جاری به اتمام برسد متأسفانه امسال به دلیل کمبود اعتبارات روند اجرای طرح کند بوده که در صورت تزریق اعتبارات باقی مانده طرح به بهره برداری می‌رسد

وی با بیان اینکه ۱,۳۰۰ میلیارد تومان برای مهار آب‌های مرزی آذربایجان غربی تخصیص یافته است ادامه داد: فراهم کردن زمینه‌های جلب مشارکت بهره برداران در قالب نظام‌های بهره برداری، تقویت و تحکیم بر رویکرد توسعه پایدار با اولویت حفظ منابع آب و خاک و جلوگیری از روند تخریب آنها در قالب نظام‌های نوین بهره برداری انجام می‌گیرد.

جلیلی با بیان اینکه در حال حاضر خطوط اصلی اجرا و به اتمام رسیده است افزود: با اتمام این طرح و تخصیص آب مورد نیاز آبیاری تحت فشار به کشاورزان شاهد صرفه جویی و تحول شگرفی در زمینه مصرف آب در بخش کشاورزی و مدیریت این بخش خواهیم بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه اقتصاد و اشتغال اول استان وابسته به بخش کشاورزی است، افزود: متوسط کشوری اشتغال در حوزه کشاورزی ۱۸ درصد اعلام شده که این میزان در استان بین ۳۲ تا حداکثر ۳۸ درصد است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه امسال شاهد تولید یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن چغندرقند در استان بودیم که این میزان در سال ۹۶ حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بود ادامه داد: با توجه به اینکه چغندرقند محصول آب بر است، برنامه ستاد احیای دریاچه ارومیه محدود کردن کشت این محصول در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و انتقال آن به شمال استان است.

جلیلی با بیان اینکه چغندرقند یکی از محصولات استراتژیک است، اعلام کرد: در راستای رسیدن به خودکفایی در تولید شکر، سطح زیر کشت چغندرقند در شمال استان افزایش می‌یابد که برای این منظور مشوق‌هایی برای کشاورزان تعریف شده است که از آن جمله می‌توان به واگذاری تسهیلات به چغندرکاران، پیش پرداخت اجاره اراضی و خرید تضمینی چغندرقند توسط کارخانجات قند استان اشاره کرد.

کد خبر 4845008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha